Vastgoed in Dubai: drie keer meer rendement

Guy Penders, CEO van het gerenommeerde vastgoedkantoor Best Luxury Properties, passeerde recent in Tielt en dat bleek de perfecte gelegenheid om alle aandacht even op de vastgoedsector in Dubai te vestigen.

Guy Penders - Best Luxury Properties

Guy Penders - Best Luxury Properties

Voor wie zich afvraagt waarom de naam uit de intro bekend in de oren klinkt: ‘The Sky is the Limit’. Zelden was een programmatitel trouwens meer van toepassing, want in Dubai is dat effectief het geval. Letterlijk – de Burj Khalifa is een 828 meter hoge wolkenkrabber – en figuurlijk. “Op voorwaarde dat je er natuurlijk voor wil werken”, glimlacht Guy Penders. “Er zijn geen geheimen. Ik heb altijd geleerd dat meer en harder werken dan de rest de weg naar succes is.” 

Die weg leidde voor Guy, via een multi-ondernemend leven, in 2007 naar Dubai: één van de Verenigde Arabische Emiraten en een ideale vastgoedopportuniteit. “Een paradijs waar het vastgoed extra kansen biedt, zo mag je het ook omschrijven. Het leven in Dubai is er dankzij de aanwezigheid van sun, sea, sand, security en success vooral zeer aangenaam en gemakkelijk. Mensen respecteren elkaar, het is er veilig en je vindt er op vrijwel elk vlak de beste service ter wereld. Het mag dan ook niet verbazen dat investeerders uit 247 landen, steeds vlotter de weg naar Dubai vinden. Het toerisme boomt er, net als het ondernemerschap – dat de laatste jaren alsmaar blijft toenemen. Het is een wereldwijde opportuniteit voor professionele ondernemers, aangezien vrijwel elke bestemming op ongeveer zes uur vliegen ligt. Dit maakt het extra interessant voor investeerders, want die expats hebben natuurlijk een huisvesting nodig. Je blijft er als investeerder altijd 100% eigenaar van het grondaandeel, het gebouw en de opstalrechten (freehold). Dankzij al die zaken realiseer je in Dubai met vastgoed rendementen die tweeënhalf tot drie keer hoger liggen dan in België.” 

Een jaar vooruit betaald

Best Luxury Properties speelt daarin, met meer dan twintig medewerkers die klanten in zeventien verschillende talen aanspreken, een belangrijke en opvallende rol. “Wij werken op een zeer persoonlijke manier en organiseren vaak evenementen in België om potentiële investeerders gericht advies te geven. We staan hen bij doorheen het hele proces, van de aankoop, over het beheer, tot en met de eventuele herverkoop. Ook bij het opbouwen en uitbreiden van hun portfolio assisteren en begeleiden wij onze klanten. Dat maakt van ons vastgoedkantoor een gevestigde waarde. Dankzij onze expertise en kennis betreffende het investeren in vastgoed zijn wij uitgegroeid tot een Wealth Management Real Estate Company. Een passief inkomen zonder risico is hier gegarandeerd, dankzij de stabiliteit en de mogelijkheden die vastgoed te bieden heeft. Onze onlinetool – het BLP Property Management System – brengt visueel, overzichtelijk en transparant de vastgoedportefeuille van onze klanten in kaart. We krijgen veel Vlamingen op bezoek in Dubai, die we graag ontvangen en rondleiden. Op dat moment gaat het aangename over in het nuttige”, lacht de Limburger die de beroemde palmeilanden voor de kust van Dubai ‘thuis’ mag noemen en zelf het voorbeeld geeft waarin hij anderen dagelijks begeleidt. 

Best Luxury Properties - Dubai

Best Luxury Properties - Dubai

"Als ik in België een investeringsappartement van 400.000 euro koop en dat verhuur, levert mij dat misschien 950 euro per maand op. In Dubai ontvang ik voor dezelfde investering maandelijks tweeënhalf tot drie keer meer en betaalt de huurder de vastgoedmakelaar, 10% waarborg en een volledig jaar vooruit."

“Als ik in België een investeringsappartement van 400.000 euro koop en dat verhuur, levert mij dat misschien 950 euro per maand op. In Dubai ontvang ik voor dezelfde investering maandelijks tweeënhalf tot drie keer meer en betaalt de huurder de vastgoedmakelaar, 10% waarborg en een volledig jaar vooruit. Het risico op achterstallige huurinkomsten is nihil, het belastingklimaat is gunstig en Dubai is en blijft een echte hotspot. De regelgeving is er transparant, de verhuring van investeringsappartementen kent geen leegstand en het rendement is zowat gegarandeerd en zorgeloos. Daarnaast is de regelwetgeving in het vastgoed erg vergelijkbaar (zo’n 90%) met de Belgische wetten. Dat maakt het voor Europese investeerders gemakkelijk en toegankelijk om begrijpend te investeren.” Al helemaal omdat Best Luxury Properties elk facet van het proces organiseert, beheert en monitort. “Ons eigen CSI-Label (Controlled Selected Investment), dat bestaat uit 21 parameters die ik zelf cruciaal vind bij een vastgoedinvestering, is gebaseerd op 15 jaar ervaring. De snelheid van de liften, locatie, bereikbaarheid, kwaliteit en faciliteiten zijn enkele parameters die de verhuurbaarheid van een investering garandeert – gekoppeld aan een stabiele munt, de US Dollar. Ons BLP-interieurteam richt zelfs appartementen in, volledig volgens de wensen en behoeften van de klant. Die all-in benadering is onze sterkte en de factor waarmee we ons onderscheidend positioneren.” 

Best Luxury Properties - Dubai

Best Luxury Properties - Dubai

Aangezien meer mensen naar Dubai verhuizen voor werk en zakelijke opportuniteiten, blijft de vraag naar woningen en commerciële ruimte verder stijgen. Deze trend zal zich naar verwachting de komende jaren voortzetten. De verwachtingen voorspellen dat Dubai in 2030 zo’n 7 miljoen inwoners zal tellen en verder zal doorgroeien naar de stad van de toekomst, met hun 50-jarige toekomstvisie. 

Best Luxury Properties - Dubai

Best Luxury Properties - Dubai

Meer weten over investeren in vastgoed in Dubai?

Bent u op zoek naar nieuwe en lucratieve vastgoedkansen? Wilt u investeren in een bloeiende luxemarkt die bekend staat als een wereld-hub voor kansen? Contacteer ons voor meer info.

 

Guy Penders - Best Luxury Properties

Guy Penders - Best Luxury Properties

Carl Van de Velde - Carl Van de Velde Business Institute

Carl Van de Velde - Carl Van de Velde Business Institute

Ontdek ons aanbod

Met onze vastgoedkantoren te Tielt, Nieuwpoort, Veurne, Poperinge en Waregem bieden wij een uitgebreid en gevarieerd aanbod vastgoed in uw buurt: van rijhuizen tot riante villa’s en herenhuizen, appartementen of een luxueus penthouse en nieuwbouwwoningen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.