Nieuwpoort: goed, beter, best aan de Belgische westkust

Nieuwpoort is een aangename, aantrekkelijke badplaats aan de Belgische kust. Charmant, en natuurlijk ook veel meer. Nieuwpoort is een betaalbare, uitstekende stek om een 2e verblijf te bezitten én een allround leuke locatie aan zee. Mét een pak troeven. Maak kennis met Nieuwpoort.

Allereerst: ‘Nieuwpoort’ bestaat eigenlijk niet. Excuseer? Hop, meteen een binnenkomer die kan tellen. ‘Nieuwpoort’ is niet één plaats aan zee. Er is Nieuwpoort-Bad en er is Nieuwpoort-Stad. Een beetje kenner van de Belgische westkust zal daar zelfs nog Nieuwpoort-Jachthaven bijplaatsen, als een wijk met een eigen gezicht en eigen troeven. Die Belgische westkust loopt overigens van Nieuwpoort tot en met De Panne, waar de schreve is getrokken. Tussenin passeren we nog Oostduinkerke en Koksijde, evenmin te versmaden parels aan zee, al houden we die voor een andere keer.

Vergeet Nieuwpoort, welkom in Nieuwpoort!

Waarom is het onderscheid tussen de verschillende plaatsen en wijken in Nieuwpoort belangrijk? Omdat Nieuwpoort-Bad en Nieuwpoort-Haven effectief eigenheid hebben, en een vastgoedaanbod dat daar telkens bij aansluit. Beide woonkernen liggen drie kilometer uit elkaar, en dus kan een 2e verblijf hier zowel in de vorm van een villa, woning als appartement komen. Met zicht op zee of midden de natuur, in een levendige straat of pal naast het haven. Eén ding is sowieso zeker: voor een appartement aan zee – écht aan zee – trek je dus niet naar Nieuwpoort-Stad. Daar vind je een historisch stadscentrum met een belfort, leuke huisjes en gezellige woningen. In de buurt van de jachthaven van Nieuwpoort zal je die appartementen net wel aantreffen, en dat gaat helemaal op voor de kustlijn en het strand.

Op elk van die locaties onderging Nieuwpoort recent een stevige make-over. Er is overal plaats bijgekomen voor fietsers en voetgangers, de jachthaven en de wandelpromenade zijn zo goed als nieuw en de heringerichte straten bevatten kunst, groen en leuke winkels. Nieuwpoort is gezelliger geworden, opgewaardeerd en charmant, zonder het familiale, kleinschalige, plezante karakter te verliezen.

Villa, woning of appartement in Nieuwpoort

Het titeltje is bewust gekozen. Net als de laatste zin van de intro. In Nieuwpoort liggen de vastgoedopties nog helemaal open. Dat is niet overal het geval aan de Belgische kust. Een belangrijk voordeel van de vele mogelijkheden én de opportuniteiten die daaraan vasthangen, is dat de investeerder en de 2e verblijver hier nog meerwaarde kunnen en mogen verwachten, al hoef je het ondertussen zeker niet te laten om te genieten van al het mooie wat Nieuwpoort te bieden heeft.

 

"Nieuwpoort is gezelliger geworden, opgewaardeerd en charmant, zonder het familiale, kleinschalige, plezante karakter te verliezen."

 

 

Nieuwpoort als water(sport)paradijs, en veel meer

Alleen al voor het lange, brede zandstrand zou je hierheen komen. Daarnaast zijn er de jachthaven en een pak watersportmogelijkheden. Zeilers zijn hier thuis en wandelaars genieten van de meer dan 2000 bootjes en boten die rustig aangemeerd liggen. Of je ze nu uitzwaait of verwelkomt langs de vaargeul, of gewoon bewondert via de aanlegsteigers, om er meer op één plaats aan zee te vinden, moet je buiten Europa zoeken.

Het water, de zee en de jachthaven brengen ook aan land leven in de brouwerij. Wie zijn of haar zeebenen even laat voor wat ze zijn, geniet graag van de winkels, cafés en restaurants in de buurt. Echte landrotten gaan golfen, of verkiezen een fietstocht door het stevige natuuraanbod dat zich richting de IJzermonding uitstrekt. En je hoeft heus geen geschiedenisfreak te zijn om sluizencomplex de Ganzepoot (‘Hanzepuut’ in het West-Vlaams) en Westfront Nieuwpoort naar waarde te schatten.

Nieuwpoort heeft veel te bieden …

… en het doet dit op een manier die behoorlijk uniek is. Voor verschillende types en zeer uiteenlopende liefhebbers van ‘het goede leven’ is Nieuwpoort een terechte aantrekkingspool. Mét een vastgoed- en woningaanbod dat aansluit bij die brede interesse. Van het echte appartement aan zee tot een villa in de pure natuur, Nieuwpoort is altijd een uitstekende keuze en de perfecte uitvalsbasis aan de Belgische westkust.

De mooiste fietsroutes van Nieuwpoort

  • WestKustroute
  • Cogge-Geeraert 14-18 fietsroute
  • Met Jaek en Nink op avontuur langs de IJzer

Natuur rond Nieuwpoort:

  • Natuurgebied IJzermonding: Dit gebied ligt in de monding van de IJzer en bestaat uit slikken, schorren, duinen en stranden. Het is een belangrijk gebied voor trekvogels en zeehonden.

  • Natuurgebied De Grote Westhoek: Dit gebied omvat verschillende duinmassieven en polderlandschappen. Het is een belangrijk broedgebied voor verschillende vogelsoorten en er leven ook veel vlinders, insecten en kleine zoogdieren.

  • Natuurgebied De IJzerbroeken: Dit gebied bestaat uit uitgestrekte weilanden, rietkragen en waterplassen. Het is een belangrijk broedgebied voor weidevogels en er leven ook verschillende soorten kikkers en libellen.

  • Natuurgebied De Blankaart: Dit gebied bestaat uit een groot moerasgebied en een meer. Het is een belangrijk broedgebied voor verschillende watervogels en er leven ook otters.

  • Natuurgebied De Hoge Dijken: Dit gebied bestaat uit slikken, schorren en kreken en is vooral belangrijk als overwinteringsgebied voor verschillende trekvogels.

Wens je ook te wonen in Nieuwpoort? 

Voel jij je nu al thuis of wil je hier graag komen wonen?
Ontdek ons aanbod vastgoed te koop in Nieuwpoort of contacteer Adriaan (zaakvoerder vastgoedkantoor Westkust) voor meer informatie. 

Team Vastgoedkantoor Nieuwpoort - Vlaemynck Vastgoed

Team Vastgoedkantoor Nieuwpoort - Vlaemynck Vastgoed

Ontdek ons aanbod

Met onze vastgoedkantoren te Tielt, Nieuwpoort, Veurne, Poperinge en Waregem bieden wij een uitgebreid en gevarieerd aanbod vastgoed in uw buurt: van rijhuizen tot riante villa’s en herenhuizen, appartementen of een luxueus penthouse en nieuwbouwwoningen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.