Stijging huurprijzen zorgt voor opportuniteiten voor investeerders in vastgoed

Vastgoed is altijd een slimme investering geweest en dat zal ook zo blijven. Het verleden heeft meermaals bewezen dat vastgoed alle crisissen en wijzigende marktomstandigheden overleeft.

De reden hiervoor is niet ver te zoeken: wonen is een basisbehoefte van de mens. Iedereen heeft een dak boven zijn hoofd nodig: de vraag stijgt, maar het aanbod volgt onvoldoende.

Stijgende huurprijzen

De stijgende intrestvoeten die we de laatste twee jaar hebben gehad, hebben veel kopers en investeerders afgeschrikt. Dit terwijl deze rentevoeten op een termijn van 50 jaar nog altijd aan de lage kant gezien worden.

Aan deze stijging lijkt nu een einde te zijn gekomen en de algemene verwachtingen voor het komende jaar zijn stabiele intrestvoeten of misschien zelfs een lichte daling.

Wie op vandaag een hypothecaire lening op 20 jaar aanvraagt, zal geconfronteerd worden met een intrestvoet van 3% à 3,5%. Rekening houdende met een inflatie van 2% is de reële kost van een lening dus nog altijd laag.

De nieuwe trend waar in de pers nu aandacht wordt aan besteed is de stijgende huurprijzen. Dit is een evolutie die wij in de sector al een aantal jaar voelen. De huurmarkt is booming en dit zal niet snel veranderen. In vergelijking met onze buurlanden heeft België dan ook nog een serieuze inhaalbeweging te doen, dus abnormaal is dit niet.

Er zijn vele redenen hiervoor, maar de meest belangrijke weet iedereen:

  • Het wordt almaar moeilijker voor jonge starters om het nodige kapitaal bijeen te sparen om een eigen woning te kopen. De eisen van de banken naar eigen inspanning zijn ook niet versoepeld. Hierdoor zijn veel jonge mensen aangewezen op de huurmarkt
  • Jongere mensen houden meer van flexibiliteit. De spreekwoordelijke baksteen in de maag van de Vlaming is een klein beetje aan het afbrokkelen. Flexibiliteit wordt een belangrijke maatstaf in het leven
  • Stijgende energiekosten en eisen op vlak van duurzaamheid dwingen veel mensen naar nieuwbouw of grondige renovatie. Als het budget hiervoor niet voor handen is komen deze mensen ook vaak terecht op de huurmarkt om in een kwaliteitsvolle woning te kunnen wonen

Hoe inspelen op deze trend

Dat de huurmarkt zal blijven groeien lijdt geen twijfel. Daar zijn alle professionals het over eens. Ook als particuliere investeerder kunt u een graantje meepikken hiervan.

Investeer in een duurzame, kwalitatieve woning en breng deze op de huurmarkt. Mits de juiste prijszetting wordt deze woning binnen de maand verhuurd. Gezien het een kwalitatieve woning betreft, trekt dit ook kwalitatieve huurders aan. Kwalitatieve huurders zorgen voor een zorgelozere verhuur. Een zorgeloze verhuur zorgt voor een gelukkige eigenaar. De tijd doet de rest…

In tijden waar EPC label en duurzaamheid meer en meer een bepalende rol spelen bij de prijszetting van woningen zien wij een dubbel effect dat meer en meer voelbaar zal worden in de tijd:

  1. Goede woningen worden duurder
  2. Slechte woningen staan onder druk

Een nieuwbouw op vandaag met A-label garandeert u meerwaarde op 15-20 jaar. Intussen kunt u genieten van de maandelijkse huurinkomsten of kunt u een financiering laten terugbetalen door de huurder.

Het is een goed moment om te investeren in vastgoed

Stabiele intrestvoeten die rekening houdend met de inflatie nog steeds laag zijn in reële kostprijs, een toenemende vraag naar huurwoningen en de garantie dat je safe zit op vlak van energieregels voor de komende 25-30 jaar.

Meer ingrediënten zijn niet nodig om een vastgoedinvestering tot een succes te brengen.

Enkel de keuze van uw pand speelt hierin een cruciale rol en als het even kan nog wat professioneel advies op vlak van financiering en fiscaliteit.

onze expert investeringsvastgoed Nikolaas De Clerck - Vlaemynck Vastgoed

Op zoek naar een rendabele belegging in vastgoed?

Voor een verstandige en weloverwogen vastgoedbeslissing, kunt u altijd rekenen op de expertise en het advies van Vlaemynck Vastgoed. Onze professionele en deskundige teams in regio Tielt, Waregem, Nieuwpoort, Veurne, Poperinge en Sint-Idesbald staan klaar om u te begeleiden in alle aspecten van uw aankoop, ook de fiscaliteit.

Neem contact op met Nikolaas De Clerck (expert investeringsvastgoed bij Group Vlaemynck) en laat u met kennis van zaken begeleiden. Wij vinden zeker iets wat perfect past bij uw wensen en verwachtingen.

Nikolaas@vlaemynck.be

0476/95 18 40

Ontdek ons aanbod

Met onze vastgoedkantoren te Tielt, Nieuwpoort, Veurne, Poperinge en Waregem bieden wij een uitgebreid en gevarieerd aanbod vastgoed in uw buurt: van rijhuizen tot riante villa’s en herenhuizen, appartementen of een luxueus penthouse en nieuwbouwwoningen.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.